ORGANİZASYON

  • Ortak Akıl Formu

Hızlı bir değişim ve gelişmenin içindeyiz. Her geçen gün, yeni bilgiler, yeni trendler, yeni buluşlar ve yeni uygulamalarla karşı karşıyayız. Bu nedenle, dış çevrede olan değişimlerin farkına varılması ve yeni bilgilerin süratle öğrenilmesi gerekiyor. Her iş ve sürecin son derece karmaşıklaşması, kaotik bir görünüme bürünmesi, çok boyutlu olması, bilinmezlik ve riskler ve yoğun rekabet tek bir kişi ve akılla işlerin yapılmasını ve problemlerin çözülmesini pek mümkün kılmıyor. Yapılan iyileştirmelerin paylaşılması, ortak dil, kültür ve hedef birliğinin sağlanması, kolektif şuurun harekete geçirilmesi, birlikte düşünme, birlikte çözüm arama, birlikte karar alma, yönetimde ve kararlarda ahengin sağlanması ancak ortak aklın kullanılması ile mümkün olabiliyor. Günümüz yönetişim dünyasında Ortak akla ulaşmanın en önemli yolu: Ortak Akıl Konferansı… Ortak Akıl Konferansı; kurumların eleştiriden uzak bir ortamda, yenilikçi bir yaklaşımla, problem çözmeye veya iyileştirmeye yönelik tercihler oluşturmalarını sağlayan, kurumsal vizyonun belirlenmesi, geleceğin planlanması gibi tahmin edilmesi kolay olmayan ve hızlı değişen şartlar için mükemmel bir karar oluşturma yöntemidir. Bir konunun çok boyutlu bir bakış açısı ile değerlendirilmesi, kolektif şuurun harekete geçirilmesi, ortak bir yaklaşımla gelecek vizyonunun tanımlanması, strateji ve eylem planlarının belirlenmesi amacıyla yapılır. Ortak Akıl Konferansı kimi zaman Arama Konferansı, Çalıştay gibi adlarla anılsa da; ortak görüş oluşturmayı, ortak sorunlara çözüm bulmayı, daha iyiye ulaşmak, gelişmek için neler yapılması gerektiğini belirlemeyi ve ortak hedefler seçmeyi sağlayan bir çalışma düzenidir. Klasik olmayan konferans düzeni içinde, ortak akıl aramak üzere 40-50 dolayında ‘iddia sahibini’ 2,5-3 gün süre ile bir araya getirilmesi ile gerçekleştirilir. Bu toplantı tekniğinde kullanılan belli başlı yöntem, grup çalışması temeline dayanan ‘beyin fırtınası’ tekniğidir. Beyin fırtınalarında, tartışma ve yorum konuları genelden özele doğru yürür. Tüm düşünce ve görüşler ifade edilir, değerlendirilir ve önceliklendirilir. Klasik konferans düzenlerinin tam tersine, katılanların tamamı bir düzen içinde konuşarak bir sonuca ulaşır. Ortak Akıl Konferansı’nda katılımcıların; unvanları, yaşları veya herhangi bir meslek grubuna mensup olmaları, oturumlar süresince herhangi bir öncelik veya ayrıcalık sağlamaz. Ortak Akıl Konferansı, gönüllü katılımın önemli olduğu bir organizasyondur. Bu sebeple katılımcılardan her katılımcının fikirlerini dinlemeleri, hiçbir fikre önyargı beslememeleri ve hedeflenen konuda ortak bir yol bulmaları için gayret etmeleri beklenir. Korkmaz Medya İletişim Danışmanlık olarak, Kamu kurum ve kuruluşlarından özel sektöre bir çok alanda gerçekleştirdiğimiz sempozyum, çalıştay, konferans ve lansman organizasyonu tecrübelerimizle, sürecinizi yönetmek, emeğinizi hem organizasyonun kalitesi hem de dijital alanda en iyi şekilde temsil etmekten mutluluk duyarız.

  • Beyin Fırtınası

Beyin fırtınası, geleneksel yöntemlerin ötesinde fikirler açığa çıkararak problem çözmekten sorumlu olan ekibin daha tatminkar bir sonuca ulaşmasını sağlar. Beyin fırtınası sorunlara çözüm bulmak için kullanılan yöntemlerden biridir. Özellikle bildiğiniz yöntemler yeterli olmadığı zaman yeni yollar keşfetmek için beyin fırtınasından faydalanmanız gerekir. Beyin fırtınası, bir ekibin yaratıcı fikir üretmek için yoğun ve serbest bir şekilde tartışması yoluyla gerçekleştirilir. Kişiler ne kadar tuhaf ya da konu dışı gibi gözükse de sesli şekilde fikirlerini paylaşır.

  • Çalıştay

Çalıştay; daha çok yüksek düzeyli bilişsel süreçlerin kullanıldığı akademik bilgi aktarım uygulamalarında tercih edilen, uzmanlık alanlarına dönük bir uygulamadır. Çalıştay, bilim adamlarının ve uzmanların; bir konuda ön hazırlık yapmak üzere inceleme ve değerlendirme amaçlı toplantılarında kullanılan temel tekniktir. Ayrıca bu çalışma toplantılarına da çalıştay adı verilir. Çalıştaylar; önemli konularda özellikle ön çalışmalar yapmak için kullanılan en etkili yollardan biridir. Korkmaz Medya İletişim Danışmanlık olarak, Kamu kurum ve kuruluşlarından özel sektöre bir çok alanda gerçekleştirdiğimiz sempozyum, çalıştay, konferans ve lansman organizasyonu tecrübelerimizle, sürecinizi yönetmek, emeğinizi hem organizasyonun kalitesi hem de dijital alanda en iyi şekilde temsil etmekten mutluluk duyarız.

  • Sempozyum

Bilgi şöleni de denilen, alanında uzman kişilerin bir araya gelerek belli bir konuyu dinleyicilere sunmak, tartışmak ve değişik açılardan ele almak amacıyla gerçekleştirdiği planlı toplantılardır. Dinleyiciler özel olarak seçilen davetlilerdir ve seyirci sayısı foruma göre daha azdır. Böylelikle dinleyiciler belirli bir konuda bilgi sahibi olabilir, ya da o konudaki bilgilerini pekiştirerek konuyu derinlemesine anlayabilir. Sempozyumlarda genellikle akademik konular tartışılarak konu bilimsel açıdan ele alınır ve bu özelliğiyle seminerlerden ayrılır. Sempozyum, yapılan tartışmanın ve alınan kararların bilimsel nitelik taşıması ve basılarak kamuoyuna duyurulması yönüyle diğer tartışma türlerinden ayrılır. Sempozyum planlanırken atılacak ilk adım, seçilen bir konu hakkında orjinal ve akademik makalelerin arandığı çağrısını yapmaktır. Bu çağrı genellikle sektörel yayın organları ve bunların internet siteleri ile alakalı sosyal medya platformlarından yapılır. Bir organizasyon kurulu yapılan başvurulara bakarak sunum yapacak bireylere karar verir. Korkmaz Medya İletişim Danışmanlık olarak, Kamu kurum ve kuruluşlarından özel sektöre bir çok alanda gerçekleştirdiğimiz sempozyum, çalıştay, konferans ve lansman organizasyonu tecrübelerimizle, sürecinizi yönetmek, emeğinizi hem organizasyonun kalitesi hem de dijital alanda en iyi şekilde temsil etmekten mutluluk duyarız.

  • Lansman

Kurumsal bir şirketin piyasaya yeni süreceği ürün ya da hizmetin tanıtımını yaptığı kurumsal bir organizasyondur. Bu organizasyonlarda ürün ya da hizmet müşterisiyle ilk kez bir araya gelir. Lansman organizasyonları genellikle organizasyon için özel olarak seçilen bir mekânda, belirli bir saatte ve mekânın kapasitesine göre davet edilmiş, hedef kitlesine uygun katılımcılarla gerçekleşir. Yeni normalde pandemi nedeni ile bu tür organizasyonların gerçekleşmesi tehlike arz ettiğinden dolayı organizasyonların dijital ortam üzerinden gerçekleştirilmesi daha sağlıklı olacaktır.

Bu süreçte fuar ve lansman gibi yüksek katılımcı ile gerçekleşen tüm etkinlikler online fuar, online lansman olarak sanal kanallar vasıtası ile çevrim içi olarak gerçekleşmektedir. Online lansman, internet üzerinden sanal kanallar vasıtasıyla çevrim içi olarak gerçekleşen lansman organizasyonudur. Kurumsal bir şirketin piyasaya yeni süreceği ürün ya da hizmet, müşterisine sanal bir ortamda sunularak tanıtımı yapılır. Tanıtımı yapılacak olan ürün ya da hizmetin tüm detayları büyük bir titizlikle müşterisine aktarılır. Online olarak gerçekleşen lansmanlar mekân ve katılımcı duvarlarını aşarak daha fazla hedef kitlesine hitap eder. İnternetin günümüzde çokça yaygın olarak kullanılması online olarak gerçekleşen bu lansmanları bir adım daha ileriye taşımaktadır. Bu şekilde gerçekleşen online lansman organizasyonları günümüzde sıklıkla tercih edilmektedir Korkmaz Medya İletişim Danışmanlık olarak, Kamu kurum ve kuruluşlarından özel sektöre bir çok alanda gerçekleştirdiğimiz sempozyum, çalıştay, konferans ve lansman organizasyonu tecrübelerimizle, sürecinizi yönetmek, emeğinizi hem organizasyonun kalitesi hem de dijital alanda en iyi şekilde temsil etmekten mutluluk duyarız.

  • Sahne Gösterileri

Dünyada ve Türkiye’de eğlence sektörü çok hızlı değişmekte ve gelişmekte. Bu amaçla değişik firmalar kurulmakta ve bu sektörde hizmet vermektedir. Gerek konaklama tesislerinde gerekse çeşitli organizasyonlarda gösteriler düzenlenmektedir. Bu faaliyetlerin daha profosyenelce yapılabilmesi için bilinçli, eğitimli bireylerle gerçekleştirilecek organizasyonlara ihtiyaç duyulmaktadır. Bu organizasyonlarda görev alacak bireyler dans, drama, yarışma, özel yetenek gösterileri (illüzyon, hokkabaz vb) pantomim, müzik dinletileri ve benzeri konularda yeterlilik sahibi olmalıdır. Yaşamımızda en çok heyecanlandığımız anlardan biri de mikrofonla yaptığımız ilk konuşmadır. Mikrofonu tutmak, mesafesini ayarlamak ve en önemlisi sesimizin nasıl çıktığını merak etmemiz bizi çok heyecanlandırır. Bu heyecanın başka bir kaynağı da topluluk karşısında konuşmaktır. Bütün gözlerin üzerimizde olduğu, herkesin bizi dinlediği bu anda acaba “Hata yapar mıyım?” korkusuyla çok heyecanlanırız. Birkaç defa mikrofonla konuşma yapınca bu heyecan azalır. Yaşanan deneyimler sonrasında da heyecan kaybolur. Sahne gösterileri modülü size eğlence hizmetleri alanında sahne gösterilerini hazırlama, planlama, uygulama konularında gerekli bilgileri verecektir. Sahne gösterileri modülü ile eğlence hizmetleri departmanında konukların ve tesisin özelliklerine uygun olarak amaçlar doğrultusunda çeşitli kaynaklardan araştırma yaparak sahne gösterilerini planlayıp aktivitelerde kullanabileceksiniz.

  • Organizasyon Sunucusu

Etkinliklerin hedefine ulaşabilmesi, istenilen etkiyi yaratabilmesi ve katılımcıların ilgisini çekebilmesi için her aşamanın ayrı ayrı ele alınarak, özenle planlanması gerekmektedir.Bunlar içerisinde en önemlisi etkinliğin konuklara, katılımcılara ve izleyicilere aktarılması yani sunumudur. Bu noktada profesyonel bir etkinlik sunucusu ile çalışmak kaliteli bir etkinlik ortaya koyabilmek açısından oldukça önemlidir. Sahneye ve etkinliğe hakim bir sunucu, programın etkili bir biçimde yönetilmesi, etkinlik programının konuklara aktarılması, etkili bir sunum ile konukların sürekli olarak etkinliği ilgi ile takip etmesini sağlamak gibi pek çok konuda önemli rol almaktadır. Korkmaz Medya İletişim Danışmanlık olarak, Kamu kurum ve kuruluşlarından özel sektöre bir çok alanda gerçekleştirdiğimiz sempozyum, çalıştay, konferans ve lansman organizasyonu tecrübelerimizle, sürecinizi yönetmek, emeğinizi hem organizasyonun kalitesi hem de dijital alanda en iyi şekilde temsil etmekten mutluluk duyarız.

Menü